När är sökoptimering som effektivast? Det finns ett enkelt svar på denna fråga. Sökmotoroptimering är som effektivast när någon letar efter den produkt eller tjänst som du erbjuder. Detta måste ändå sägas vara den bästa möjliga reklamen då folk enbart tenderar att bli irriterade om produkter och tjänster prackas på en. Med sökoptimering så tajmar du alltså in det perfekta tillfället, då kunden faktiskt är i köpläge och letar efter det du erbjuder.

De internationellt tre största största sökmotorerna är idag Google, Yahoo och Bing och alla har sina egna metoder och kriterier för hur rakningen av hemsidor ska fungera. När man lyckas att synas så bra som möjligt på dessa sökmotorer så kallas det ett finare ord för sökmotorpositionering.

Vad sökmotorpositionering innebär är helt enkelt att man hjälper Google och andra sökmotorer att hitta en viss hemsida. Turligt nog är dessa sökmotorer så pass avancerade att det är i princip omöjligt att få upp helt galna resultat på fastränteplaceringar och tur är det för Google bygger ju på relevans och det är ju därför det är så populärt. De flesta sökningarna ger ett relevant svar = nöjd kund och det är sökoptimeringsföretag och Googles mål.

I och med Googles nya Panda uppdatering så har de värsta bovarna i SEO branschen stoppats. De man talar om då är de sidor som använder sig av så kallade svarthatt tekniker. De sidor som tog mest stryk utav uppdateringen(och dessa tillhör nödvändigtvis inte till svarthatt kategorin) var de sidor som återpublicerar material som redan finns på webben.

Jag tror Google ämnade att gynna originalkällan till texten som publicerats. Dessutom, varför ska man återpublicera en massa material? Länka till källan istället!

Comments are closed.